Helgen 18.-19.januar 2020 organiserte og arrangerte Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund EM og verdenscup i aking. Og dette med suksess.

Ble skrevet historie

Etter endt arrangement kan vi se tilbake på det første Europamesterskapet i aking avholdt i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane. Ikke nok med det ble det under søndagens herre konkurranse og lag konkurranse (team relay) tatt nye banerekorder. Russiske Semen Pavlichenko satte ny banerekord på 48,761 sek. Det østerrikske laget bestående av, Madeleine Egle, David Gleirscher, Thomas Steu and Lorenz Koller satte ny rekord på 2.36,912 min.

«Som eneste bane i Skandinavia og et lite forbund er vi fornøyde med gjennomføringen» sier generalsekretær Janne Krågå. «Det har vært en stor påkjenning for oss som forbund å ta på oss et slikt arrangement og vi kunne ikke gjort det uten det gode samarbeidet med mannskapet i banen, Lillehammer Akeklubb, Akeforeningen i Oslo og våre svenske venner. Så tusen takk for det.»

Aleksander Melås og Vilde Tangnes på start

Melås lå en plassering bak fra å kvalifisere seg til verdenscupen etter fredagens nasjons cup, men kan ta med seg en 27. plass i EM med totalt 36 kjelker på start.

Tangnes kvalifiserte seg inn til verdenscupen og endte på en 18.plass, men kan ta med seg imponerende 8.plass i U23 EM. Gratulerer.

Foto: Maren Fernandez Kvammen

No Responses

Legg igjen en kommentar