Helgen 15.-18. august 2019 ble den første versjonen av Lillehammer International Sliding Camp avholdt i samarbed med Lillehammer Olympic Legacy Centre

Det ble en innholdsrik helg for utøverne fra Norge og Sverige og det stilte deltakere fra alle sliding grenene. Aking, bob og skeleton. Miljøene er små i begge nasjoner og forbundet ser det som meget hensiktsmessig med en møteplass i «off-season» innen alle grener for å skape et godt miljø og bidra til erfaringsutveksling.

Bildet; Session om Glassfiber med Morten Paulsen
Foto: NorwaySliding

Selv om grenene har ulikt treningsfokus i off-season finnes det flere aspekter som kan gjennomføres sammen. Under campen ønsket vi også å heve kunnskapen på bl. annet utstyrshåndtering, treningsinspirasjon og antidoping. Og ekstra stas for utøverne var det at tidligere Olympisk Mester Maya Pedersen (Skeleton) og hennes trener og ektemann, Snorre Pedersen tok seg turen for å fortelle sin historie, oppturer og nedturer.

Foto: NorwaySliding

Alle utøverne bodde på Hafjell Hotell og treningene foregikk på både Stampesletta, Håkonshall og i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane.

Skype møte med Dr. Kristan Bromley eller «Dr. Ice» som han også kalles hadde en session med Questions & Answers med deltakerne torsdag kveld. Dr. Bromley er for øyeblikket landslagstreneren til norske Skeleton utøver Alexander Hanssen og har i sin Skeleton karriere vært overall verdens cup vinner, 2 X Europeisk Mester og utvikler av Skeleton brett (http://bromleysports.com/ ).

I Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane gjennomførte vi starttreninger. Det er bygget en aksestartrampe av Lillehammer Akeklubb på juniorstart ved siden av klubbhuset til klubben. Nederst i banen ved parkeringsplassen finnes en startrampe for både aking, bob og skeleton. Se filmen nederst i artikkelen for klipp fra disse treningene. Bob utøverne trente også med en såkalt «bobramme» med hjul som kan benyttes på f.eks. tartandekke.

Bildet: Ake Startrampen på juniorstart
Foto: NorwaySliding

Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund ønsker å takke alle utøvere som deltok på campen, trenere som sørget for godt innhold, foredragsholdere, Oppland Idrettskrets og Lillehammer Olympic Legacy Centre for å gjøre dette mulig. Vi ser allerede frem til neste års camp.

I slutten av september legger det is i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane, og treningen på is kan endelig starte. Vi gleder oss stort til sesong start og ønsker alle nye og gamle medlemmer velkommen til sesongstart.
Ta kontakt om du vil være med (office@nabsf.no)

https://www.facebook.com/nabsf/videos/517109372370213/

Våril Tangnes og Emma Brumoen til YOG Lausanne 2020

To medlemmer av den norske sliding familien, Våril Tangnes (Lillehammer Akeklubb) og Emma Brumoen (Troll Bobteam) var også deltakere under campen. Disse to heftige damene har den kommende sesongen mål om deltakelse i Youth Olympic Games i Lausanne i 2020.

Våril Tangnes er akeutøver og Emma Brumoen er Monobob utøver, det blir en spennende sesong og vi heier på dere begge to!

På Bildet: Våril Tangnes(aker) og Emma Brumoen(Monobob)
Foto: NorwaySliding

Tags:

Comments are closed

Facebook
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user. Type: OAuthException Subcode: 464
Kommende arrangementer

Det er ingen kommende events på dette tidspunktet.