Landslaget i Skeleton 2019/2020

Alexander Hanssen (Lillehammer Skeletonklubb)

RESULTATER SESONGEN 2018/19

IBSF World Championchips, Whistler 29. Plass
BMW IBSF World Cop, Calgary 
23. Plass
BMW IBSF World Cup, Calgary 
22. Plass
BMW IBSF World Cup, Lake Placid 
22. Plass
BMW IBSF World Cup, St. Moritz 
22. Plass
BMW IBSF World Cup, Innsbruck 
24. Plass
IBSF EM, Innsbruck 
17. Plass
BMW IBSF World Cup, Altenberg
 22. Plass
BMW IBSF World Cup, Winterberg 20. Plass
BMW IBSF World Cup, Sigulda 23. Plass
Intercontinental Cup, Winterberg 21. Plass
Intercontinental Cup, Winterberg 21. Plass

OM

Alexander er ny i Skeleton sporten sammenlignet med sine konkurrenter i verdens cup sirkuset. Han har klart å gjøre seg sterkt bemerket i sporten du siste seks sesonger til tross for skader.
Ble inspirert av sin mor til å prøve denne sporten grunnet sine raske start egenskaper, og gjorde seg raskt bemerket i sporten på grunn av dette.
Alexander kom raskt inn i sporten da han fikk bruk for sine sprint egenskaper fra friidretten som han var aktiv i fra han var 13 år og tok flere nasjonale mester titler. Han fortsatte sine utvikling etter han begynte å studere ved universitetet Dalhousie i Halifax, spesielt på 60 meter, denne erfaringen har vært viktig for suksess innen Skeleton.

I 2015 satte han start rekord i is huset som mange av verdens beste utøvere har prøvd seg på, og den står fortsatt. Han har etablert seg som en av de raskeste i verden på start etter OL i sør Korea. Han har en reel mulighet for medalje i neste OL i Beijing 2022. I de kommende neste 3 år vil han fokusere sterkt på kjøring da dette er hans svakeste punkt i øyeblikket.