Veien for å kvalifisere seg til ungdoms OL i Lausanne i januar 2020 er i gang, og de to første konkurransene (OMEGA Youth Series #1 and #2) ble i helgen avholdt i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane. Norges Ake-, Bob- og Skeleton Forbund ønsker å takke alle involverte for et godt gjennomført arrangement.

Emma Brumoen (15) imponerte!

Jenta som i 2018 startet med monobob har imponert flere av sine konkurrenter etter helgens prestasjoner. Med en 7.plass etter første konkurranse på lørdag og en 6.plass søndag kan Emma Brumoen se tilbake på to meget godt gjennomførte internasjonale konkurranser. Dette var hennes to første internasjonale konkurranser og i tillegg på hjemmebane.

Før hun reiser ned til Königssee fortsetter treningen i banen på Lillehammer, og hun øver samtidig på banen i Königssee ved å visualisere og studere banen. Fokuset for Emma i Königssee blir mengdetrening for å lære banen, ny erfaring, trene på starten og ikke minst ha det gøy. Vi ønsker Emma lykke til videre og gratulerer med helgens innsats.

På bildet: Emma Brumoen, Troll Bobteam

Over 80 deltakere i Bobsleigh og Skeleton

Under helgens to konkurranser deltok over 80 ungdommer med målet om å kvalifisere seg til Ungdoms OL. Alle må gjennom minst 3 konkurranser i to forskjellige baner og de fleste som deltok her i Lillehammer vil også ta turen videre til Königssee slik som Emma.

Vi er stolte over at det ble så mange deltakende her i Lillehammer. Vi er en by som er stolte av våre arrangement, og det kommer en rekke flere i tiden fremover. Etter mange gode tilbakemeldinger fra trenere, bane og det internasjonale forbundet er vi fornøyde.

Målet var å ha ungdommen i fokus. Jeg vil definere arrangementet som en suksess for utøverne, der også det sosiale stod i fokus gjennom YOG Campen med Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre, innlegg med Antidoping Norge og et foreldre seminar.

Janne Krågå, Generalsekretær i Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund

Frivilligheten

For å gjennomføre konkurranser er forbundet helt avhengig av den frivillige innsatsen. Fra onsdag til søndag hadde forbundet meget god bistand fra Sport Management studenter på Høgskolen i Innlandet. En gruppe jenter med engasjement og nysgjerrighet sørget for å ivareta utøvere, trenere, mekanikere og offisielle. Tusen takk.

På vegne av forbundet ønsker vi å takke det internasjonale forbundet i bob og skeleton, ansatte i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane, Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre, frivillige og alle andre som var tilstede for å gjøre dette til en god opplevelse for ungdommen.

Lyst til å prøve bobsleigh?

Ta kontakt med oss via skjemaet under.

Kontakt NABSF

Categories:

Tags:

Comments are closed

Facebook
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user. Type: OAuthException Subcode: 464
Kommende arrangementer

Det er ingen kommende events på dette tidspunktet.