Junior landslaget i MonoBob sesongen 2019/2020


Emma Brumoen


Klubb: Troll Bobteam
Gren: Monobob

Hva motiverer meg:
«Mennesker motiverer meg fordi det er så mange som sliter med alt mulig rart, men som fortsatt gjør alt de kan for å oppnå sine mål».

Sportslige forbilde og hvorfor:
«Jeg har faktisk ingen tydelige sportslige forbilder, selv om Marit Bjørgen ligger langt opp på listen. Hun har oppnådd mye, men samtidig har hun jobbet hardt for det, og fortjent hver en seier.»

Motivasjonen mot YOG Lausanne 2020:
«Det har alltid vært en drøm for meg å få være en del av noe så stort, og å endelig få muligheten er bare helt uvirkelig.»

Ditt mål med deltakelse i YOG:
«Å ha det gøy, men samtidig å prøve å få til noe.«

Mitt mål etter YOG:
«Å prøve å få vært med på mer konkurranser rundt om i verden, og kanskje etterhvert å prøve å kvalifisere meg til OL i Beijing 2022.»

Hva er MonoBob?

Monobob er en gren innen sliding som krever bare en person. Utøveren «pusher» i gang boben, styrer ned banen og bremser etter mål. Youth Olympic Games på Lillehammer i 2016 var den første offisielle konkurransen i Monobob. Boben er høyteknologisk og produsert av stål og/eller karbonfiber og fiberglass.

Det kreves kraft og eksplosivitet for å oppnå en god starttid, mange utøvere kommer fra idretter som sprint, cross-fit, styrke, motorsport og andre idretter som krever eksplosivitet og hurtighet. Evnen til god konsentrasjon og visualisering av banen(e) er avgjørende for å oppnå optimal prestasjon.