Fantastisk annerkjennelse av Parabob idretten!

Det ble stor glede i forbundet i forrige uke da Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund ble tildelt 400.000, – i støtte fra Kulturdepartementet for å arrangere VM i Parabob fra 21.-27.februar 2022.

Det er både gledelig og motiverende for forbundet at også vi blir sett og anerkjent for våre idretter.  Dette gir oss en unik mulighet til å vise fram idretten parabob. For de som ikke kjenner så godt til parabob, er det en av få idretter hvor kvinner og menn konkurrerer på like vilkår. Utøverne kjører i en monobob og starten foregår ved hjelp av en katapult. VM i parabob blir gjennomført ved at utøverne kjører fire konkurranseromganger, to på lørdag og to på søndag. Den utøveren med best tid etter fjerde omgang, vil bli verdensmester i 2022 . Forbundet håper at dette mesterskapet også kan bidra til å øke kjennskapen og interessen for parabob nasjonalt og skape økt rekruttering på hjemmebane.

Disse arrangementene vil også kunne gi oss en solid plattform både sportslig og kommersielt til og satse videre mot nye og spennende mål i fremtiden, sier president Eirik Lundemo, i Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund. Lillehammer Bob- og Akebane er vårt sportslige samlingsted for alle våre grener og det gjør at vi nå kan dra til med ett kvalitativt godt arrangement også innen para grenen. Dette gir godt omdømme til både bane og forbund og det gir oss virkelig muligheten til å sette oss mere hårete mål i fremtiden.

– Regjeringen ønsker å bidra til idrettsmangfoldet gjennom å legge til rette for at flere idretter kan arrangere internasjonale mesterskap i Norge. – Bobsleigh, og særlig for parautøvere, er en svært liten idrett i Norge med små ressurser. Det er derfor gledelig at regjeringen gjennom dette tilskuddet kan gjøre forbundet i stand til å arrangere et VM, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen

(foto: IBSF)

Categories:

Tags:

Comments are closed

Facebook
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user. Type: OAuthException Subcode: 464
Kommende arrangementer

Det er ingen kommende events på dette tidspunktet.