Førstkommende helg skal første og andre kvalifiseringsrunde for ungdoms OL holdes i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane (26-27 oktober). Grenene som utøverne skal utføre er bobsleigh og skeleton.

Skeleton er en av de to grenene som utføres under ungdoms OL her i Lillehammer i helgen. Dette er en vinteridrett hvor hver enkelt utøver skal kjøre raskest mulig ned banen med en kjelke. Utøverne løper i gang skeleton brettet i ca 10 – 15 meter før de legger seg på. Utøver ligger på magen, med hodet først.

Foto: Maren Kvammen og Amalie Skavnes
På foto: Zuzanna Klocek

Bobsleigh er den andre grenen som utføres til helgen. Utøverne kjører en kjelke med meier, som fort kan komme opp i en hastighet rundt 130 km/t. Farten drives av tyngdekraften kjelken får etter tilløpet utøveren har under start. En rask og eksplosiv start er essensielt for en god sluttid. Bobben styres gjennom kontrollerte vektforskyvinger som gjøres helt fremst hvor de har to D-ringer.

Utøverne har hatt en rekke treninger før selve konkurransen, hvor de har hatt muligheten til å bli litt bedre kjent med isen og banen. Det startet med YOG samling for alle land hvor de skulle løse og utføre forskjellige aktiviteter, samt lære om de olympiske og idrettens verdier. Det ble etterfulgt på tirdags ettermiddag av et møte på kvelden for begge grenene. Under møtet skulle det blant annet trekkes hvilke meier og bob utøverne skal bruke under treningene før selve konkurransen. Yog samlingen ble utført i samarbied med Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre, med Per Erik Mehlum, Mikko Kokkslien (Olympiatoppen Innlandet) og Stein Vidar Håveødegård (Gausdal VGS).

Foto: Maren Kvammen og Amalie Skavnes

Været har variert noe som har skapt en liten utfordring for hvor «rask» isen har vært. Onsdag startet det litt treigt men mye på grunn av de 11 pluss gradene. Dette gjorde at mange av utøverne fikk en sluttid på godt over 60 sekunder, som kunne vært bedre. Etter første runde ble isen vannet, og man fikk se en progresjon i sluttidene til utøverne. Isen ble bedre og både bobsleighene og skeleton gikk fortere.

Emma, Norges nye håp i ungdoms OL, gjorde en bra jobb med forholdene som var under treningene på tirsdag og havnet sammenlagt inn i topp 5. Det er ikke mange hundredelene som skiller de første fem utøverne, så vi kan se frem til en spennende konkurransehelg.

Foto: Maren Kvammen og Amalie Skavnes
På bildet: Emma Brumoen og Martin Alnes

Torsdag startet bra med 4 grader ute og en bane med god is. Det er enda tidlig og mye muligheter for spennende hendelser både for utøverne og hele støtteapparatet rundt. Vi ser frem til hva disse dagene har å by på!

PROGRAM

Lørdag 26.oktober – RACE 1

  • 08:30 Skeleton
  • 11:00 Monobob for KVINNER
  • 14:00 Monobob MENN

Søndag 27.oktober – RACE 2

  • 08:30 Skeleton
  • 11:00 Monobob for MENN
  • 14:30 Monobob for KVINNER

Categories:

Tags:

Comments are closed

Facebook
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user. Type: OAuthException Subcode: 464
Kommende arrangementer

Det er ingen kommende events på dette tidspunktet.