For andre gang skal parautøvere konkurrere i den gjeveste konkurransen for sesongen i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane (LOBA). Det hele avholdes 24. og 25.mars 2020!

Under VM på Lillehammer i 2018 tok Norske Guro Konstanse Frønsdal bronsje. Og under verdenscupen i sesongen 2018/2019 på Lillehammer tok Kenneth Jørgensen med seg både sølv og bronsje. Så dette kan bli spennende.

Parabob ei heller bob er en særlig kjent sport i Norge. Men visste du at Guro er verdens beste kvinnelige utøver i sporten? Og at hun er ranket som nummer fire i verden uavhengig av kjønn? Vel, det er sant.

Guro har de to siste sesongene reist verden rundt og deltatt i verdenscup sirkuset. Noe som ikke alltid er enkelt da den økonomiske støtten ikke er tilstrekkelig. Sporten er dessverre ikke anerkjent her til lands. Dette er en realitet da både Guro og Kenneth er usikker på den kommende sesongen kun på bakgrunn av den økonomiske situasjonen. Guro ønsker selv å gå «all in» og ikke halvhjertet, samt kunne fokusere på det sportslige. For Kenneth Jørgensen er situasjonen den samme. For å kvalifisere seg til VM må man delta og bli ranket i minst tre verdenscuper i to forskjellige baner. Og det er ingen tvil om at deltakelse i et VM på hjemmebane står høyt på listen.

Foto: IBSF | Girts Kehris
På bildet: Guro Konstanse Frønsdal

Uavhengig av dette skal et VM gjennomføres på Lillehammer, og det er vi stolte av. Lillehammer er en fantastisk by å arrangere i. Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund, dens medlemsklubber, i samarbeid med det internasjonale forbundet (IBSF) og mannskapet i LOBA skal vi sørge for at dette blir årets største konkurranse for paraboberne. Som publikum er du hjertelig velkommen og det er gratis inngang!

«Jeg håper det norske folket kan få øynene opp for sliding grenene. Det er fryktelig trist når vi som nasjon har verdens beste kvinnelige utøver uten at det blir lagt merke til. Vil anerkjenne Oslo Kommune for deres ærespris, som Guro ble tildelt for sin 3.plass i VM i 2018. Jobben videre for forbundet er å skape fokus også på våre utøvere og ikke minst kunnskap til folket. Jeg hadde selv ingen kunnskap, men nå gjør jeg ikke annet enn å skryte av den motivasjonen, stå-på viljen og treningen som trengs for å bli god. For nei, det er ikke bare å skli ned en bane veldig raskt.» Sier generalsekretær i Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund, Janne Krågå.

Foto: IBSF | Girts Kehris
På bildet: Guro Konstanse Frønsdal, Janne Krågå og Sebastian Westin-Viippola (SWE)

Lyst til å støtte parabob landslaget den kommende sesongen?

Forbundet har opprettet et eget VIPPS NUMMER. Gå inn på kjøp og betal i appen og skriv inn 573894 (Parabob Landslaget) og gi ditt bidrag. På forhånd tusen takk! Ønsker du å sponse eller støtte ytterligere med en avtale send en mail til; janne@nabsf.no

Foto: IBSF | Girts Kehris
På Bildet: Kenneth Jørgensen og Kristaps Kotans

Hva er parabob?

En sport som er meget godt egnet for de som ønsker å oppleve fart og spenning kombinert med sport. Det finnes krav (krav som går på egen og andres sikkerhet) for å kunne utøve sporten.
Personer med ryggmargskader og personer som er ben amputert er særlig innenfor målgruppen til å utøve sporten.

I parabob konkurreres det i en og samme klasse, menn og kvinner.  Det kjøres per i dag World Cup, i tillegg til EM og VM – men en Europa Cup vil nok også se dagens lys i nær fremtid, samt være en del av det Paralympiske Programmet.

Du kan lese mer her om parasporten og hvilke krav, regler som gjelder (på engelsk).

Forbundet arrangerer parabobskole, 28.november – 2.desember. Meld deg på HER om du ønsker å delta.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Facebook
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user. Type: OAuthException Subcode: 464
Kommende arrangementer

Det er ingen kommende events på dette tidspunktet.