NABSF har gjennom de siste to årene kjempet for å øke rekrutteringen til våre idretter. Klubber og frivillige jobber hardt for å snu trenden med synkende rekruttering blandt barn og unge. Gjennom god jobbing har vi klart å snu trenden og 2014 ble et år hvor pila pekte i riktig retning.monobob

I samarbeid med NIF har NABSF fått opprettet et skole/idrettstilbud på NTG – Lillehammer. Her kan ungdommer ta en videregående utdanning samtidig som at de kan satse på sin idrett. Trener har blitt ansatt på NTG og er med å styrker kunnskapen til utøverne som de kan bygge sin idrettskarriere på.

Det er en fremover lent holdning blant de aktive klubber og frivillige, men……

I 1 år har vi jobbet for å skaffe midler til å kjøpe inn utstyr for å øke rekrutteringen. NABSF har ikke et ønske om å eie utstyr selv, men noen ganger må vi endre retningslinjer for å klare å snu en trend. Bob sporten i Norge trenger rekruttering og NABSF ønsker å få opp et tilbud for funksjonshemmede. Gjennom støtteordninger i NIF og staten klarte vi å få finansiert et innkjøp av dyrt utstyr som skal brukes til rekruttering. Nå er utstyret for bob på plass, men det er et veldig lite aktivt miljø og vi trenger flere som kan være med å bidra.

Reaksjonene på innkjøp av monobob har ikke bare vært gode. NABSF har kjøpt inn dette utstyret slik at klubber kan drive rekruttering uten å måtte brekke ryggen for å kjøpe inn dyrt utstyr. Her er det en mulighet, men vi trenger deg som har drevet med denne idretten før og som kan lære opp nye utøvere.

Vi håper klubbene ser positivt på denne investeringen som er gjort og tar utfordringen og skaper aktivitet i din lokale klubb.

NABSF har treningskvelder i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane mandager, torsdager samt 6 helger i løpet av vinteren.. Vi håper flere klubber vil benytte seg av disse og håper flere vil vise engasjement for rekruttering.

NABSF kan fortsatt ikke gi tilskudd til utstyr rettet mot toppidretten. Vi minner om utstyrsordningen til NIF som har søknadsfrist 4 november.

Vi ønsker lykke til med sesongen for våre aktive utøvere og ønsker mange nye og gamle utøvere velkommen inn til våre idretter.

Harald Rolfsen – President NABSF

Thomas Vesteraas – Generalsekretær NABSF

Categories:

Tags:

Comments are closed

Facebook
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user. Type: OAuthException Subcode: 464
Kommende arrangementer

Det er ingen kommende events på dette tidspunktet.