På denne siden kan du følge med på de norske resultatene i internasjonale konkurranser og mesterskap i aking, bob, parabob og skeleton.


Her er den internasjonale termin- og resultatlisten for Bob og Skeleton

Her er den internasjonale termin- og resultatlisten for aking

Ønsker du informasjon om foregående sesonger og historiske resultater send en mail til: office@nabsf.no


Våre profiler

Alexander er ny i Skeleton sporten sammenlignet med sine konkurrenter i verdens cup sirkuset. Han har klart å gjøre seg sterkt bemerket i sporten du siste seks sesonger til tross for skader.
Ble inspirert av sin mor til å prøve denne sporten grunnet sine raske start egenskaper, og gjorde seg raskt bemerket i sporten på grunn av dette.
Alexander kom raskt inn i sporten da han fikk bruk for sine sprint egenskaper fra friidretten som han var aktiv i fra han var 13 år og tok flere nasjonale mester titler. Han fortsatte sine utvikling etter han begynte å studere ved universitetet Dalhousie i Halifax, spesielt på 60 meter, denne erfaringen har vært viktig for suksess innen Skeleton. I 2015 satte han start rekord i is huset som mange av verdens beste utøvere har prøvd seg på, og den står fortsatt. Han har etablert seg som en av de raskeste i verden på start etter OL i sør Korea. Han har en reel mulighet for medalje i neste OL i Beijing 2022. I de kommende neste 3 år vil han fokusere sterkt på kjøring da dette er hans svakeste punkt i øyeblikket.

Emma Smikop-Brumoen

Emma er monobob utøver i juniorklassen og tok en imponerende 10.plass under ungdoms OL i St.Moritz i 2020. Under kvalifiseringen på hjemmebane endte hun på henholdsvis 7. og 6.plass. Emma har stort potensialet og arbeider for å en dag representere Norge i OL.

Guro Konstanse Frønsdal

Parabob utøver og verdens beste kvinne i parabob per nå, fjerde beste i verden uavhengig av kjønn (i parabob kjører kvinner og menn i samme klasse!). Guro har tatt parabob sporten med storm og viser en usedvanlig pågangsvilje. 3.plass i VM i sesongen 2017/2018 og 4. plass i VM i sesongen 2018/2019.