Parabob

Lyst å prøve parabob?

Kontakt
NABSF kontor | 991 68 577 | office@nabsf.no

Det satses mye på utvikling av parasporten nasjonalt i Norge, og det er et satsingsområde for NABSF / NorwaySliding

Parabob

Parabob er en sport som er meget godt egnet for de som ønsker å oppleve fart og spenning kombinert med sport. Det finnes krav (krav som går på egen og andres sikkerhet) for å kunne utøve sporten, noe som dessverre betyr at sporten ikke kan utøves av alle med nedsatt funksjonsevne.
Personer med ryggmargskader og personer som er ben amputert er særlig innenfor målgruppen til å utøve parabob. Også andre diagnosegrupper er aktuelle, så lenge man oppfyller kravene gitt av IBSF.
Du kan lese mer her om parasporten og hvilke krav, regler som gjelder (på engelsk).

I parabob konkurreres det i en og samme klasse, menn og kvinner.  Det kjøres per i dag World Cup, i tillegg til EM og VM – men en Europa Cup vil nok også se dagens lys i nær fremtid, samt være en del av det Paralympiske Programmet.

NABSF jobber for å videreutvikle sporten i Norge. I samarbeid med klubber vil vi satse hardt for å skape et tilbud som passer for flere utøvere. Ta kontakt med oss hvis du synes dette ser spennende ut, så skal vi legge tilrette for at du skal få prøve ut.

Følg også med på vår Instagram (@Norwaysliding og @ParasportNorge) og på Facebook (Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund) for informasjon om vår årlige paraskole og andre aktiviteter. Parabobskolen skal i sesongen 2019/2020 arrangeres


VM i parabob på Lillehammer, mars 2018

Guro Konstanse Frønsdal kom på en imponerende 3. plass på hjemmebane.

Lillehammer, the champions, IBSF Para Sport World Championship 2018

IBSF #ParaBobsleigh World Championship in #Lillehammer:Our champions: Arturs Klots (LAT), Lonnie Bissonnette (CAN) and Guro Konstanse Frønsdal (NOR).IBSF president Ivo Ferriani, handing out the medals, emphasizes the achievement of gender equality in Para Bobsleigh. The goal is to be one of the pillars of the Paralympic Games and to become one of the best winter sports ever in para sport.

Slået op af IBSF – International Bobsleigh & Skeleton Federation i Mandag den 12. marts 2018


Historiens første VM i parabob og paraskeleton! Park City, USA 2016

Norge og NABSF var representert med en utøver i parabob under dette historiske VM, nemlig Kenneth Cripplebilly Jørgensen fra Porsgrunn (sees helt til høyre på You Tube videoen under her).


Parabobutøveren Kenneth i et kort intervju – fra Igls 2016.


FORWARDS – en verdt å se video!


Year Zero!

Den første gnisten ble tent her og vi er nå langt på vei videre i prosessen mot deltakelse i Paralympiske leker i 2026.

Leave a Comment