Parasport

Lyst å prøve parabob eller paraskeleton?

 

Kontakt
NABSF kontor | 469 18 284 | office@nabsf.no


Det satses mye på utvikling av parasporten internasjonalt, noe man innen nær fremtid vil få se store resultater av. Dette er også være et satsningsområde for NABSF. Vi er godt i gang og vi vil også i 2018/19 sesongen gjennomføre tiltak som ytterligere styrker dette arbeidet.

Parabob og paraskeleton er en sport som er meget godt egnet for de fleste mennesker med nedsatt funksjonsevne. Det finnes noen krav (krav som går på egen og andres sikkerhet) for å få lov til utøve denne sporten, noe som dessverre betyr at sporten ikke kan utøves av alle med nedsatt funksjonsevne.
Personer med ryggmargsskader og personer som er ben/hånd/arm amputert er særlig innenfor målgruppen til å utøve parabob og paraskeleton. Også andre diagnosegupper er aktuelle, så lenge man oppfyller kravene gitt av IBSF.
Du kan lese mer her om parasporten og hvilke krav, regler etc som gjelder (på engelsk).

I parabob og paraskeleton konkurreres det foreløpig i en og samme klasse, i hver av grenene. Dette vil det bli endringer på når det tilkommer flere utøvere til sporten. Det kjøres per i dag World Cup, i tillegg til EM og VM – men en Europa Cup vil nok også se dagens lys i nær fremtid.

NABSF jobber for å videreutvikle sporten i Norge. I samarbeid med klubber vil vi satse hardt for å skape et tilbud som passer for flere utøvere. Ta kontakt med oss hvis du synes dette ser spennende ut, så skal vi legge tilrette for at du skal få prøve ut enten parabob eller paraskelton.
Følg også med på vår hjemmeside og på Facebook for informasjon om vår årlige paraskole, som i hovedsak arrangeres på høsten før sesongen starter.

 


VM i parabob på Lillehammer, mars 2018

Guro Konstanse Frønsdal kom på en imponerende 3. plass på hjemmebane.

Lillehammer, the champions, IBSF Para Sport World Championship 2018

IBSF #ParaBobsleigh World Championship in #Lillehammer:Our champions: Arturs Klots (LAT), Lonnie Bissonnette (CAN) and Guro Konstanse Frønsdal (NOR).IBSF president Ivo Ferriani, handing out the medals, emphasizes the achievement of gender equality in Para Bobsleigh. The goal is to be one of the pillars of the Paralympic Games and to become one of the best winter sports ever in para sport.

Slået op af IBSF – International Bobsleigh & Skeleton Federation i Mandag den 12. marts 2018


Historiens første VM i parabob og paraskeleton! Park City, USA 2016

Norge og NABSF var representert med en utøver i parabob under dette historiske VM, nemlig Kenneth Cripplebilly Jørgensen fra Porsgrunn (sees helt til høyre på You Tube videoen under her).


Parabobutøveren Kenneth i et kort intervju – fra Igls 2016.


FORWARDS – en verdt å se video!


Year Zero!

Den første gnisten ble tent her og vi er nå langt på vei videre i prosessen mot deltakelse i Paralympiske leker i enten 2022 eller 2026.

Landslag
Guro Konstanse Frønsdal

Torshov Bobteam

Resultater 2018/19

Para Sport World Cup, Lillehammer 9. Plass
Para Sport World Cup, Lillehammer
6. Plass
Para Sport World Cup, Calgary
1. Plass
Para Sport World Cup, Calgary
8. Plass
Para Sport World Cup, Park City
8. Plass
Para Sport World Cup, Park City
10. Plass

Resultater (Link til Internasjonalt Forbund)

 

Kenneth Jørgensen

Akeforeningen I Oslo

Resultater 2018/19

Para Sport World Cup, Lillehammer 3. Plass
Para Sport World Cup, Lillehammer
2. Plass
Para Sport World Cup, Park City
7. Plass
Para Sport World Cup, Park City
5. Plass

Resultater (Link til Internasjonalt Forbund)