Hvert år kan utøvere søke om utøverstipend hos Olympiatoppen. Tildeling skjer basert på plasseringer og utvikling, som i og for seg gjør det enkelt å huke ut utøvere som ikke når opp til kravene. Men hva med avslag til tross for at utøverne lever opp til kravene? Og når argumenter som «vi kjenner ikke sporten godt nok» benyttes?

Våre grener er små i Norge, og du har trolig ikke hørt om eller interessert deg, synd, men sant.

Forbundets frustrasjon ligger dog i Olympiatoppens ekskludering av et forbund som per i dag har flere Olympiske grener og Nordens eneste kunstisbane. Vi har utøvere som vil nå toppen og vi har utøvere som er på toppen. Dit har de kommet selv, men hvordan fortsette uten at nasjonens sterkeste organ støtter de i reisen da de sitter på «pengesekken» og har mandatet til å tildele, også for Stiftelsen VI?

På lik linje med mange andre sporter i Norge kjemper vi denne kampen, og det må vi fortsette å gjøre. Vi ønsker ikke å fortsette og «godkjenne» denne ekskluderingen av utøvere som har lyst til å satse innen andre mer «ukjente» grener. Olympiatoppen må ta ansvar i tråd med idrettens langtidsplan; «Idretten vil!». Det som nå skjer er at de bidrar til at norske utøvere ikke kan være med grunnet for høye kostnader, bidrar til at krav til støtteapparat og struktur blir enda høyere, samt er de med på at overgangen til toppidrett for enkelte blir uoppnåelig.

Som særforbund skal vi blant annet arbeide for å skape aktivitet, kontinuerlig jobbe for å holde kostnadene nede og sørge for at alle skal finne en plass i norsk idrett uavhengig av økonomi, utgangspunkt og bakgrunn. Vi har som nevnt utøvere i toppen og vi arbeider kontinuerlig for å bidra med de midlene vi kan til våre utøvere uten at det går på bekostning av bredden. Nå står vi fast, vi ønsker å komme videre, vi ønsker kommunikasjon og vi forventer inkludering.

Janne Krågå
Generalsekretær
Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund

Foto: Girts Kheris

Guro Konstanse Frønsdal er parabob utøver, hun var i sesongen 2018/2019 fjerde best i verden og sesongen 2017/2018 femte best i verden uavhengig av kjønn. Sesongen 2019/2020 ble hun ranket som nummer 11, dette grunnet skade, men er klar for sesongen 2020/2021 til å igjen ta opp kampen. Guro har pallplasseringer i både EM og VM og reiser verden rundt, uten et støtteapparat.

Emma Smikop-Brumoen, monobob utøveren som tok en tiende plass under ungdoms OL i Lausanne i Januar 2020. Fersk i gamet, men har viljen og pågangsmotet til videre satsing. I tillegg tok hun en sterk 6. og 7. plass på Lillehammer under kvalifiseringsrundene i forkant av Ungdoms OL.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Facebook
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException
Det blir bobstartøkt på Sognsvann lørdag 28.august og søndag 29.august klokka 09.00Meld på til aashild@nabsf.no innen fredag 27.augustVi håper at flere blir med på økt💪💨💨 ... Se merSe mindre
Se på Facebook
Uten frivillige, ingen idrett ❤️Vi håper å se deg tilbake som trener, utstyrsansvarlig, frivillig ifm arrangement, kioskansvarlig eller i andre viktige oppgaver i idretten. Velkommen #tilbaketilidrettenUten frivillige, ingen idrett <3 Vi håper å se deg tilbake som trener, dommer, kioskvakt, parkeringsvakt, speaker, banemannskap eller i andre viktige oppgaver i idretten. Velkommen #tilbaketilidretten ... Se merSe mindre
Se på Facebook
Kjære ake- bob- og skeleton venner!Ønsker med dette å sende en sommerhilen til alle aktive og friville som bidrar til å holde liv i sportene våre. Utfordrende tider med forholdsvis lav aktivitet ligger bak oss, forhåpentligvis går vi bedre tider i møte. De aktive bør nå være godt inne i grunntreningsperioden slik at grunnlaget for neste sesong blir lagt. Fra forbundet sin side så har vi imøtesett alle innkomne ønsker for aktivitet og aktivitetssamlinger i tiden fremover. Håper dette vil være med på å gjøre satsningen enklere, men som i all idrett så må blodsmaken frem skal man ha sportslig framgang. De frivillige som stiller opp både ifm. klubbdrift, forbundsstyret og arrangementer så vil jeg nok en gang få rette en stor takk til dere, vi hadde ikke klart dette uten dere. Ta en vel fortjent sommerferie så møtes vi igjen til sesongstart.God sommer til dere alle!Med vennlig hilsenEirik Lundemo President NABSF ... Se merSe mindre
Se på Facebook
Kommende arrangementer

Det er ingen kommende events på dette tidspunktet.