Hva er Parabob?

Parabob er en sport som er meget godt egnet for de som ønsker å oppleve fart og spenning kombinert med sport. Det finnes krav (krav som går på egen og andres sikkerhet) for å kunne utøve sporten, noe som betyr at sporten ikke kan utøves av alle med nedsatt funksjonsevne.
Personer med ryggmargskader og personer med ben amputasjon er særlig innenfor målgruppen.

Andre diagnosegrupper er aktuelle, så lenge man oppfyller kravene gitt av IBSF. Du kan lese mer her om parasporten og hvilke krav, regler som gjelder (på engelsk).

I parabob konkurreres det i en og samme klasse, menn og kvinner.  Det kjøres per i dag norges cup, NM, verdenscup, i tillegg til EM og VM – men en Europa Cup vil nok også se dagens lys i nær fremtid, samt være en del av det Paralympiske Programmet.

NABSF jobber for å videreutvikle sporten i Norge. I samarbeid med klubber vil vi satse hardt for å skape et tilbud som passer for flere utøvere. Ta kontakt med oss hvis du synes dette ser spennende ut, så skal vi legge til rette for at du skal få prøve ut. office@nabsf.no

Følg også med på vår Instagram (@Norwaysliding og @ParasportNorge) og på Facebook (Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund) for informasjon om vår årlige paraskole og andre aktiviteter.
Historiens første VM i parabob og paraskeleton! Park City, USA 2016

Norge og NABSF var representert med en utøver i parabob under dette historiske VM, nemlig Kenneth Cripplebilly Jørgensen fra Porsgrunn (sees helt til høyre på You Tube videoen under her).


Parabobutøveren Kenneth i et kort intervju – fra Igls 2016.


FORWARDS – en verdt å se video!


Year Zero!

Den første gnisten ble tent her og vi er nå langt på vei videre i prosessen mot deltakelse i Paralympiske leker i 2026.